Dajmkage
Nem kage, der smager supergodt. Rækker til ca. 10 personer
Tidsforbrug
Arbejde 30 minutter
Bagetid 45 minutter
Afkølingstid mindst 30 minutter
Indkøb
1,5 dl. mælk
100 gram smør
50 gram brun farin
1 tsk. vanillesukker
150 gram sukker
3 æg
200 gram mel
1 tsk. bagepulver
150 gram mørk chokolade
lidt rasp
Glasur
150 gram flormelis
3 spsk. smeltet smør
1 tsk. vanillesukker
2 spsk. stærk kaffe
Pynt
2 stykker Dajm chokolade
Sådan gør du
Smelt smørret i mælken i en gryde eller i mikroovn. Tilsæt puddersukker og vanillesukker og lad det svale af til det er lunkent. Tænd ovnen på 200 grader.
Æg og sukker piskes godt sammen i en stor skål. Mælkeblandingen tilsættes mens der røres nænsomt med en grydeske. Tilsæt hakket chokolade. Mel og bagepulver sigtes henover til sidst, og blandes forsigtigt i med en dejskraber.
Smør en springform med olie eller smør og drys med rasp. Hæld dejen i formen og bag i ca. 45 minutter. Afkøl kagen i bageformen.
Bland glasuren og læg den på kagen. Pynt med hakket Dajm. Når glasuren er størknet, er kagen klar til at spise.