Flutes med salt
Ulriks 'saltstænger' - 6 stk.
Tidsforbrug
15 min. til at lave dejen
20 min. til at lægge på plader
1 time og 45 minutter + hæve- og bagetid
I alt ca. 2 ½ time
Indkøb
50 gram gær
5,5 dl. vand
5 tsk. salt
1-2 spsk. olie
900 gram hvedemel
Groft salt til pynt
Sådan gør du
Gær opløses i lunkent vand. Tilsæt mel, salt og lidt olie. Ælt dejen godt. Skal hæve til dobbelt størrelse - ca. 1 times tid.
Skær dejen ud i 6 ensartede stykker. Formes til boller og rulles til lange flutes - længde som din bageplade.
Læg 3 flutes på hver plade. Flutene hæver på pladen ca. 30 min. eller til du synes at størrelsen er tilpas.
Pensles med vand og drys med groft salt. Rids dem på skrå og stænk vand henover pladen inden bagning. Bagetid ca. 15 min. ved 225 grader.
Brødet kan fryses.