Citrondessert
Rækker til 6 personer
Tid
20 minutter + bagetid 30 minutter + 15 minutter lige inden servering
Du skal bruge
4 æg
190 g sukker
2 citroner
1,25 dl piskefløde
Topping:
2-3 spsk sukker ELLER
2 æggehvider
125 gram flormelis
½ tsk. citronsaft
Tilbehør:
1 liter vanilleis og pynt, f.eks. citronmelisse eller lidt friske bær
Sådan gør du
Varm ovnen til 130 grader.
Slå æggene ud i en skål og pisk godt med sukker.
Citronskal rives på fint rivejern (kun det gule). Hældes i æggemassen.
Pres citronsaft ud af citronerne. Hældes i æggemassen under let piskning.
Fløde hældes i æggemassen under let piskning.
Hældes straks i 6 små forme eller glasskåle, der sættes i ovnen. Fordel halvdelen i de 6 forme. Rør let i massen og fordel resten oveni - citronsaften kan nemlig lægge sig i bunden af massen.
Bag i ca. 20-30 minutter eller til massen er stivnet (ryst med formene – må ikke blævre for meget). Køles helt af.
Topping
Den nemme: Før servering strøs lidt sukker på toppen af desserterne og de ristes med en lille gasbrænder. Pas på, sukkeret skal kun være brunt, ikke sort…
Den samme, bare i ovnen: Tænd ovnens grill. Strø sukker på toppen af hver dessert og sæt dem i ovnen på øverst rille, til de er svagt lysebrune. Pas på, det går stærkt fra hvid til sort…
Den fyldige marengstop: Tænd ovnen på 250 grader, gerne varmluft. Pisk 2 æggehvider helt stive. Tilsæt flormelis og en skvat citronsaft. Pisk videre til massen bliver sej. Fordeles på de 6 kolde desserter. Bages i ovnen i få minutter. Tag dem ud, når marengsen er lysebrun på toppen. Det går MEGET stærkt.
Servering
Serveres i skålen på en flad tallerken med en kugle vanilleis og lidt pynt ved siden af, f.eks. citronmelisse, appelsinfileter eller friske bær.