Salat med karryolie
- nem forret til 4 personer
Tidsforbrug
ca. 30 minutter + afkølingstid 15 minutter.
Indkøb
1 ”krøllet” salathoved
12 tynde skiver pastrami eller lufttørret skinke
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld krydderurter, f.eks. persille, dild og purløg
1/2 mango
1 papaja frugt, 1/4 mango eller 2 skiver ananas
½ dl. sukker
½ dl. vand
Dressing:
1 dl. olivenolie
1/2 tsk. salt
1 tsk. karry
Sådan gør du
Sukker og vand bringes i kog. Skær de 2 slags frugt i fine tern. Kog frugten i 5 minutter. Afkøles.
Ryst dressingen sammen og lad den hvile.
Anret salat og 3 skiver sammenkrøllet skinke på hver tallerken. Læg en stor tot krydderurter på toppen. Drys græskarkerner over.
Fisk den afkølede frugt op af sukkerlagen og fordel frugten over salaten.
Stænk dressing over. Brug en teske, så du får karryen fordelt.
Server med lune flutes eller andet godt brød.