Kartoffelsalat med sennep og feta
Marinerede kartofler med Dijon sennep
Tidsforbrug
15 minutter + kogetid og afkøling til kartoflerne
Indkøb
1 kg. nye kartofler
1 spsk. stærk Dijon sennep
100 gram fetaost
1/2 agurk
1/2 bundt frisk dild (eller 1 spsk. tørret)
3/4 dl. eddike
1/4 dl. oliven- eller rapsolie
1 spsk. sukker
salt
groft peber
Sådan gør du
Skrub kartoflerne og kog dem til de er møre - ca. 14 minutter - i vand tilsat 1 tsk. salt og 1 spsk. eddike i vandet. Kartoflerne afkøles helt - skal være køleskabskolde.
Skær kartoflerne i små firkanter. Tilsæt agurk og dild og vend det sammen. Tilsæt til sidst fetaen. Bland dressing i en meljævner og ryst den sammen - den består af eddike, olie, sennep, sukker, 1 tsk. salt og lidt peber. Hæld dressingen over kartoflerne og bland forsigtigt. Smages til. Må gerne trække en times tid men kan også spises med det samme.