FLOJBORG.DK

Hyldeblomstsaft

3 liter koncentreret saft

Tidsforbrug

ca. 1 time plukketid og 1/2 time i køkkenet

Det skal du bruge

60 skærme hyldeblomster – plukkes på en tør solskinsdag
ca. 2,25 liter kogende vand
40 gram citronsyre
3 økologiske citroner i grove stykker
2 kg. økologisk sukker , gerne rørsukker


Sådan gør du

Pluk skærmene og nyd duften! Læg dem i en stor skål med låg. Jeg plejer at klippe de største stilke af, så skvatter det mere sammen og kan lettere dækkes af væsken. Bare lige et klip henover de 4-5 stilke, der holder blomsten sammen.

 

Tilsæt sukker, citron og citronsyre. Kog vandet op og hæld det over. Sæt det hele i køleskabet i ca. 3 dage. Rør i blandingen et par gange om dagen.

Si gennem et klæde, så saften bliver helt klar. Hældes saften på atamonskyllede flasker og opbevar dem i køleskab eller fryser (eller tilsæt lidt Atamon for at konservere).

Kan holde sig ca. 14 dage i køleskabet. Frys saften i små klodser (f.eks. isterningsposer), hvis du skal gemme den i længere tid.

Saften fortyndes i forholdet 1:4 når den skal drikkes. Tynd op med vand, hvidvin eller danskvand.