Chokoladekage
Dessertkage til 6-8 personer
Tidsforbrug
Ca. 20 min. + bagetid 45 min. + afkølingstid.
Indkøb
90 gram mørk god chokolade med højt kakaoindhold, ca. 70%
90 gram smør
90 gram sukker
3 æggeblommer (pasteuriserede)
5 æggehvider (pasteuriserede)
flormelis til pynt
Tilbehør: Vanilleis og frisk frugt
Sådan gør du
Smelt chokolade, smør og sukker ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad det afkøle lidt. Rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive (men ikke hårde) og fold dem i chokolademassen.
Hæld ¾ af dejen i en smurt og meldrysset form (20 cm Ø) og bag kagen ved 160 grader i 40-50 min.
Lad kagen køle af i formen og vend den ud på et kagefad.
Fyld resten af chokolademassen i hulningen i midten.
Sigt flormelis over inden servering.
Is og bær passer fortrinligt til denne kaloriebombe.
Kilde:
Politikens nye bagebog, Politikens Forlag, 1995, ”Michel Michauds forunderlige chokoladekage”