Burgerboller
10 grove flade brød med grøntsager i - kan naturligvis laves økologisk
Tidsforbrug
20 minutter til at lave dejen
Hævetid 1-3 timer
20 minutter til at sætte brødene på plader
1 time efterhævning
20 minutter bagetid
I alt 3-5 timer
Indkøb
2 dl. surmælksprodukt (yoghurt naturel, A38, ymer, ylette eller lignende)
3 dl. varmt vand
1 pakke gær
150 gram grøntsager, f.eks. gulerod og squash
200 gram groft mel, f.eks. grahamsmel eller sigtemel
ca. 800 gram hvedemel
1,5 spsk. salt
evt. lidt honning
Sådan gør du
Riv gulerødder og squash groft. Bland mælkeprodukt og vand, så det er håndlunt. Tilsæt gær og salt. Rør gæren ud. Tilsæt grøntsager og mel og evt. honning. Tilsæt hvedemel til dejen har en let konsistent, der ikke klæber.
Hæver tildækket 1-3 timer.
Form brødene som flade boller, ca. 12-14 cm i diameter. Læg 4-5 på hver plade. Efterhæver på pladen i en times tid.
Bages ved 175 grader i 20-21 minutter.
Smager pragtfuldt som burgerboller med salat og en hakkebøf eller stegt kylling.