FLOJBORG.DK

Her vises et udvalg af vores mest populære opskrifter, som er afprøvet på vores sagesløse gæster. De har overlevet...

Salat med karryolie

- nem forret til 4 personer

Tidsforbrug

ca. 30 minutter + afkølingstid 15 minutter.

Indkøb

1 ”krøllet” salathoved
12 tynde skiver pastrami eller lufttørret skinke
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld krydderurter, f.eks. persille, dild og purløg
1/2 mango
1 papaja frugt, 1/4 mango eller 2 skiver ananas

½ dl. sukker
½ dl. vand

Dressing:
1 dl. olivenolie
1/2 tsk. salt
1 tsk. karry

Læs mere...

Surdej

Rækker til to rugbrød - kan laves økologisk

Tidsforbrug

3-4 dage

Indkøb 

50 gram hvedemel
50 gram rugmel
1/2 tsk. honning
et lille stykke gær - på størrelse med en ært
1 spsk. surmælksprodukt, f.eks. fromage frais

Læs mere...

Ølboller/ølbrød

Kæmpe ølbrød eller ølboller

1 stort brød eller 15 boller

Tidsforbrug

3-4 timer

Indkøb

50 gram gær
1 øl, gerne let
3,3 dl varmt vand (fyld ølflasken)
1 spsk. salt
2 spsk. honning eller sukker
3 dl. sigtemel *)
½ dl. olie 
ca. 1 kilo hvedemel

*) Vil du have et lidt grovere brød kan du udskifte sigtemel med speltmel, grahamsmel, grahamsspelt eller rugmel.

Sådan gør du

Start med at lave en blanding af øl, vand, gær, salt og honning. Drys sigtemelet over og bland det i (det er endnu ikke lykkedes mig at røre alle klumperne ud). Skal stå i ca. 20-30 min. til det bobler op.

Rør olien og næsten alt melet i. Æltes i røremaskine eller med håndmixer med dejkroge. Tilsæt det sidste mel, til dejen har en god konsistens.

Form dejen til et kæmpebrød, 4 madbrød eller 2 plader boller.

Lad det hæve på bagepladen til dobbelt størrelse.

Bollerne pensles med vand og drysses med mel. Det store brød skal derudover skæres lidt på kryds og tværs med en brødkniv eller i en spiral. Brødet på billedet har hævet i en meldrysset pilekurv og er vendt ud på pladen lige før bagning.

Det store brød bages ved 220 grader i ca. 40 minutter, madbrød i ca. 20-25 minutter og bollerne i ca. 15 minutter.