Lammepakker
Supernem gæstemad til 4 personer
Tidsforbrug
30 minutter + bagetid 50 minutter
Indkøb
800 gram lammebov eller lammekølle
1 rød peberfrugt
1 lille squash
1 1/2 løg
8 kartofler
4 tsk. lammekrydderi
salt
4 spsk. olivenolie
lidt friskrevet parmesan
4 stk. kvadratisk bagepapir (rullens bredde)
4 stk. madsnor (eller bomuldsgarn)
Tilbehør: Friskbagt brød
Sådan gør du
Skær lammekødet i tern på ca. 2x2 cm. Peberfrugt og squash skæres i store tern. Løgene skæres i både og kartoflerne i kvarte.
Fordel lammekødet midt på de 4 stykker bagepapir. Læg grøntsager og kartofler ovenpå.
Drys med rigeligt salt og lammekrydderi og riv parmesan over. Hæld en spsk. god olivenolie over hver.
Saml papiret sammen i en top og bind stramt med snor for hver pakke.
Sæt pakkerne i ovnen i en bradepande ved ca. 200 grader i 50 minutter. Serveres i dybe tallerkener MED papir. Så er det gæsternes opgave at pakke ud.
Pakkerne kan sagtens forberedes i forvejen og kastes i ovnen når gæsterne kommer. Der dannes en fantastisk kødsaft i pakken under bagningen.
Lunt brød passer fint til retten. Bruges til at suge den gode saft op fra tallerkenen.