-
En af verdens største databaser med masser af oplysninger om personer i hele verden.
-
Kirkebøger og folketællinger mm. fra Danmark. Her finder du de originale kirkebøger helt tilbage fra de ældste bevarede og frem til ca. 1960.
-
Her finder du søgbare databaser med folketællinger, kirkebøger, udvandrede, skifteprotokoller og meget mere. Databasen stilles til rådighed af Statens Arkiver, men indholdet er indtastet af mange flittige frivillige.
-
Her kan du bestille arkivalier, så de er klar til dig, når du vil besøge Landsarkivet.
-
DIS står for Data I Slægtsforskningen. DIS-Odense er en lokal forening, der holder mange arrangementer om slægtsforskning og IT.
-
Her kan du se efternavnenes geografiske udbredelse i Danmark
-
En af verdens største slægtsdatabaser, der er drevet af mormonerne. Den indeholder millioner af personnavne fra hele verden.
-
Rigsarkivet har på siden Arkivalieronline en lang række danske folketællinger. Prøv også de søgbare folketællinger Dansk Demografisk Database.
-
Dansk demografisk Database indeholder en lang række folketællinger, der er indtastet i en stor database af frivillige slægtsforskere.
-
Gaderegister for København: Her kan du finde ud af, hvilket sogn en bestemt gade hører til.
-
Her kan du indsende din egen fil og få den ”krydset” med andre slægtsforskeres databaser. Gedcomp indeholder over 4 millioner personer.
-
Her kan du købe bogen Gotisk - lær at læse og skrive gotisk. Bogen er udgivet af foreningen DIS-Odense i 2013.
-
På hjemmesiden www.bryld.dk kan du downloade en fil, der hedder Manu Gothica 19 på din pc. Derefter kan du skrive fødselsdagskort og lignende med gotisk skrift inde i dit skriveprogram. Når du har downloaded filen skal den ind og ligge sammen med de øvrige skrifttyper. På min pc er det her:
C:/Windows/SystemRessources/Windows.UI.Shell.Common/ClockFlyoutExperience/Assets/Fonts
Jeg kan ikke love, at det er helt samme placering, men prøv at søge på din pc, hvor de andre .ttf-filer er placeret - så skal du blot trække den ind samme sted.
-
Legacy er suverænt det bedste slægtsforskerprogram jeg kender. Det kan en masse, men man kan altid starte i det små. Programmet har mange gode funktioner og et godt forum, hvor man kan hente hjælp.
-
Her kan du spørge om alt, der har med slægtsprogrammet Legacy at gøre. Der er en god tone i dette forum og meget hjælpsomme folk, der lynhurtigt hjælper dig videre.
-
Her er adgang til
- fødsler, der er sket for mere end 100 år siden
- vielser, der er sket for mere end 80 år siden
- dødsfald, der er sket for mere end 50 år siden eller hvor afdøde er født for mere end 80 år siden.
-
Ordnet.dk er en ordbog over det danse sprog fra ca. 1700-1950. Her kan du få en forklaring på hvad de gamle ord og vendinger i kirekbogen betyder på nydansk, f.eks. ord som indsidder, bolsmand, inderste.
-
På denne side finder du en stednavnebase, der indeholder knap 45.000 stednavne i Danmark. Du kan både søge på et specifikt stednavn eller på alle lokale stednavne i et sogn.
-
Det Danske Udvandrerarkiv indeholder udvandrere fra årene 1869 til 1908.