flojborg.dk

Legacy - Mærker

Legacy – Mærker

 

Hvad kan du bruge mærkning til? Svarene er mange:

 

  • Til at mærke en slægtsgren, som du gerne vil være opmærksom på, når du arbejder i databasen. Eksempel: ”Efterkommere af Anders Willumsen”

  • Til at mærke en slægtsgren, så du kan udskille dem i en ny slægtsfil kun med denne gren (til en anden slægtsforsker)

  • Til at mærke nogle personer, hvor du f.eks. ikke har kontrolleret alt i kirkebogen endnu? Eksempel: Jeg har via en fjern slægtning fået nogle oplysninger, som er troværdige. Derfor har jeg tastet personerne ind i Legacy, og sat den fjerne slægtning som kilde til oplysningerne. Senere vil jeg checke det hele i kirkebøgerne, hvis det er muligt.”Oplysninger fra Finn checkes i KB”

  • Til at mærke personer som du senere vil lave en rapport på. Eksempel: ”Alle levende efterkommere af Mettes mormor” til brug for invitation til slægtstræf.

  • Til at mærke personer, som er nært beslægtet med en bestemt person. Eksempel: ”Carl Nielsens Bogbinderis historie”.

  • Til at mærke de personer, der er født i perioden 1892-1949, der nu er kommet på www.arkivalieronline.dk og nu kan kontrolleres i kirkebøgerne. Eksempel: ”Fødte 1892-1949 uden kilde kirkebog fødsel”.

  • Til at mærke en gruppe personer, som du vil slette fra databasen på en gang. Eksempel: Du har fundet en smed og hans kone og 12 børn. Senere finder du ud af, at der var to smede i sognet, og det faktisk slet ikke er ham her, du er i slægt med. Mærket kunne hedde: ”Den gale smed og hans efterkommere”.

 

Mærkning hænger tæt sammen med søgning, for man kan bruge funktionen søgning til at finde de personer frem, der opfylder nogle bestemte kriterier. Derefter kan man inde i funktionen Søgning mærke hele flokken på en gang.

 

Her vil jeg vise et eksempel på hvordan du generelt indstiller Legacy så du kan se og bruge mærkning. Og bagefter sættes mærke 2 på en bestemt gren af slægten.

 

Se eksemplet nedenfor som video.

 


www.flojborg.dk