flojborg.dk

Legacy - Slægtstavler (Legacy Charting)

Denne artikel handler om hvordan du udskriver slægtstavler med Legacy 8. Når man køber programmet følger der et lille program med i købet, som hedder Legacy Charting. Det åbnes i menuen Rapporter, Legacy slægtstavler.

legacy tavler 01

 

Når programmet åbnes, skal du først vælge hvilken type tavle du vil bruge.

legacy tavler 02

 

I fanen Hjem, skal du vælge hvem tavlen skal handle om og antal generationer, der skal vises

legacy tavler 03 fanen hjem

 

Appearance betyder udseende. Denne fane bruges til at designe udseendet på din tavle.

legacy tavler 04 appearence

 

I knappen Box Items (boks elementer) kan du vælge hvilke elementer/felter der skal vises om hver person. Du kan også rette de engelske tekster 'b' born til 'f' for født. Derudover kan du slette ordet 'in' foran stednavnet. Du kan også rette skrifttype og -størrelse for hvert felt. Markér feltet så det er blåt og ret derefter feltets egenskaber.

legacy tavler 04a box items

 

I fanen Indsæt kan du indsætte et baggrundsbillede og eventuelt en tekst som skal stå et eller andet sted i det hvide felt.

 

I venstre side er nogle knapper, der kan bruges til at navigere rundt i slægtstavlen

legacy tavler 05 navigation

 

Nederst til højre er en 'skyder' som du kan zoome med.

legacy tavler 06 zoom

 

Du kan ændre papirstørrelse her.

legacy tavler 07 papirstoerrelse

 

I fanen Slægtsbog kan du udskrive din tavle eller eksportere den til en PDF-fil. Den sidste har den fordel, at du danner en stor fil uden sideopdelinger, så den senere kan printes på et stort stykke papir hos en kopiforretning eller hos et af medlemmerne i DIS-Odense, som har en printer til dette (spørg Mette).

 

MEN udprintning på A4-ark kan sagtens gøres pænt. Når tavlen er printet i løsdele klipper du nogle milimeter af hvert ark i højre side og nederst - der vil være tynde streger at klippe efter, når arkene er printet ud. Derefter kan arkene limes sammen med en limstift - streger og bokse kommer til at passe knivskarpt.

 

God førnøjelse med Legacy slægtstavler.