Flojborg.dk

Legacy - Udskrifter

Dette emne er STORT, men jeg vil forsøge at fatte mig i korthed. Når du har lavet god slægtsforskning, handler det om at formidle den videre til din familie eller andre interesserede. Legacy kan danne flotte rapporter med forsider, indholdsfortegnelse, tavler og meget andet i samme bog.

 

Her vil jeg vise hvordan du laver en efterslægtsberetning med generationsnumre og danner en PDF-fil, som du kan sende til din slægtning via email.

 

Først skal du starte med at vælge noget generelt om udskrifter.

Vælg menuen Valg, Tilpas, 12 Andre indstillinger.

12.1 skal have 'hak' i det øverste felt. Fjern hak ud for 12.2 og vælg Gem.

legacy 8 udskrifter 01


Stil dig nu på den person, som du vil vise efterkommerne af. Vælg Rapporter, Efterslægtsbog. Nu åbnes billedet 'Valgmuligheder for efterslægtsbog'.

 

Her skal du foretage en lang række valg - men fortvivl ikke, Legacy husker dine valg til næste gang.

legacy 8 udskrifter 02

 

Øverst er der 5 faner: Valg, Sideopsætning .... Vi starter i fanen Valg.

 

I højre side skal du ofte bruge knappen 'Vis udskrift' indtil du er tilfreds med din rapport. Når rapporten er, som den skal være, kan du længere nede i højre side vælge at danne en PDF-fil.

 

De tre knapper Indeksvalg, Rapportindstillinger og Forside er også vigtige. Knap nr. 1 og 3 giver sig selv, når du trykker på dem og den midterste giver dig mulighed for at vælge hvilke dele af din slægtsforsning, du vil vise i rapporten.

 

Nederst ser du hvilken person rapporten vedrører. Her kan du til enhver tid vælge en anden person.

 

Vi tager lige en tur ind i den store knap forneden Rapportvalg. 

legacy 8 udskrifter 03

 

Her er 4 faner: Indkludér, Format, Kilder, Billeder. Du skal nu igennem alle faner og tage stilling til, hvad din rapport skal medtage.

 

Når du er færdig vælger du 'Luk' og kommer nu tilbage til 'Valgmuligheder for efterslægtsbog' (billede 1).

 

Nu skal du igennem fanerne Sideopsætning, Overskrift, Tekstvalg 1 og Tekstvalg 2.

Undervejs vælger du Vis udskrift og kontrollerer om det ser pænt ud.

 

Hvis noget er grimt, må du vælge om. Hvis kilderne skal stå til allersidst og ikke erfter hvert afsnit, skal du nok rette under Rapportvalg, Kilder.

 

Hvis billleder ikker ser ud som de skal, kan du rette under Rapportvalg, Billeder.

 

Hvis du vil ændre på indrykning af generationer, skal du skrue på dette i fanen Sideopsætning.

 

Korte stednavne: Hvis udskriften viser stednavnene som Odense, Odense, Odense Danmark, kunne det måske se smukkere ud, hvis der bare står 'Odense' - bare så dine læsere ikke går i stå på side 1 af kedsomhed. Det kræver at du har brugt korte stednavne i din slægtsforskning. Har du det, kan du vælge at få dette vist i rapporter under Rapportvalg, Format.

 

Hvad skal der stå nederst på dine sider?

Måske noget om dig selv og om din copyright? Vælg Rapportvalg og i højre side Sideopsætning, Sidehoved, Sidefod.

 

Under Sidefod kan du skrive om dig selv i knappen Redigér forsker, og så vælge et hak ud for, at du vil medtage forskeroplysninger i bunden af hver side. Du kan også vælge at medtage en udskriftsdato.

 

Samme sted, men i fanen Sideopsætning, kan du vælge marginer.

 

Vær kritisk med hvad du sender til andre

Du kan ændre på fortrolighed under Rapportvalg og i højre side 'Indstillinger for fortroligt'.

 

Klar til udskrift?

Når du er færdig med at justere, kan du i billedet Valgmuligheder for efterslægtsbog vælge PDF-fil i højre side og knappen øverst til højre ændrer sig til 'Opret'. Nu navngiver du din fil og gemmer den på din PC. Derefter kan den sendes som vedhæftet fil i en email til din slægtning.

 

Gem opsætningen for denne rapport
Legacy husker som udgangspunkt dine valg til næste gang. Men hvis du nu synes, at denne rapport er supergod, kan du vælge at genbruge præcis denne opsætning en anden gang - bare med en ny hovedperson.

 

Det gør du i billedet Valgmuligheder for efterslægtsbog - nederst til højre: Gem, Gem indstillinger til fremtidigt brug. Nu skal du bare navngive rapportens opstilling med f.eks. 'Efterslægtsbog til nære slægtninge' (hvor du har valgt at medtage alle de slibrige detaljer) eller 'Efterslægtsbog til fjerne slægtninge' (hvor du har udeladt detaljer om levende personer).

 

Videre herfra

Hvis du kan tumle denne rapport nu, så kan du begive dig videre ind i Legacys verden af rapporter.

Prøv knappen Rapporter, Fortællende efterslægtsbog, der giver dig mulighed for flere nummereringssystemer end generation 1, generation 2 osv.

 

Eller måske knappen Rapporter, Flere efterslægtslinjer. Det er lidt mere 'langhåret', men en superfin rapport, der f.eks. kan tage udgangs punkt i dine 4 par oldeforældres efterkommere. Bogen vil så undervejs vise, hvis der forekommer dubletter og fortælle, at dem står der mere om på side xx. 

 

Når du bliver rigtig kry, starter du på knappen Rapporter, Slægtsbogscenter. Her kan du mixe flere typer af udskrifter og sætte dem sammen i en stor bog med en samlet indholdsfortegnelse, fortløbende sidenummerering osv. SÅ er du udlært!

 

Rigtig god fornøjelse!