Flojborg.dk

Legacy - Billeder

Her kan du lære at tilknytte billeder i Legacy.

 

bil 00a

 

Der er mange muligheder, men her vises de mest basale, nemlig

- billede af en person

- billede af en kirkebog

 

Start med at fortælle Legacy, hvilken overordnet mappe du bruger til dine slægtsbilleder. Det gør du i menuen Valg, Tilpas, 6. Filplaceringer. Her vælger du hvor dine mediefiler (billeder) ligger. Det kan f.eks. være C:/Users/Dit navn/Pictures/Slægtsbilleder. du bestemmer, lav dit eget system. Her er vist min billedmappe, som ligger på et online drev, Onedrive.

 

bil 00

 

 

BILLEDE AF PERSON

Vælg den person, som du vil indsætte et billede på. Vælg knappen for billeder (Medier); enten i fanen Familievisning eller inde i boksen Personinformation, hvis du har klikket på personen.

 

bil 01 

 

Nu kommer du ind i Mediegalleri og vælger først 1) hvor billedet skal tilknyttes. Jeg bruger altid 'Person' som også er forvalgt. Men det er muligt at tilknytte billedet til begivenheder, f.eks. et billede af et brudepar, der tilknyttes vielsen. Derefter skal du 2) vælge Tilføj medie, Billede.

 

bil 02

 

Nu foreslår Legacy at lede efter et billede i den mappe du startede med at definere. I dette tilfælde skal jeg klikke videre ind i mappen portrætter og vælge Åbn. 

 

bil 04 find billede

 

Her er mappen med portrætter. Carl har person nr. 72 i min database, så jeg har valgt at navngive billedfilen med navnet 00072_... På den måde kan jeg let holde rede på hvilken person billedet forestiller.

 

bil 05 vaelg billede

 

Her ses boksen 'Vis billede'. Indsæt en billedtekst og måske en dato eller et årstal. Du kan også sagtens udfylde noget mere i feltet 'Beskrivelse'. Læg mærke til de mange muligheder, der er her, og nederst vises 'stien' til billedets placering på din PC.

 

bil 06 billedbox

 

Efter at have valgt 'Luk' kommer vi tilbage til Mediegalleriet. Et meget beskedent galleri, for der er kun et billede lige nu. Læg mærke til det lille flueben. Hak her betyder at billedet kommer med i udskrifter. Højreklik på billedet for at markere dette billede som 'foretrukket'. 

 

bil 07 foretrukket

 

Prøv at gå til menuen Hjælp, Hjælp indeks og i fanen Indeks skriver du 'Foretrukket' og klikker på 'Billede'. Her kan du læse mere om begreberne med mærkede og foretrukne billeder.

bil 09a foretrukket

 

Når du lukker billedgalleriet vil billedet blive vist i Familievisning. Det kommer også med i rapporter, hvis du tilvælger billeder.

 

bil 08 billede i familievisning

 

 

BILLEDE AF KIRKEBOGSOPSLAG

Når du har fundet et kirkebogsopslag på personen, så navngiv billedfilen, så den starter med personens nummer og derefter en tekst om hvad der er på billedet, eksempler:

 

00072_kirkebog_foedsel...

00072_kirkebog_doed...

00072_00073_kirkebog vielse...

 

Gem disse billeder i din mediemappe, f.eks. i en undermappe, der hedder 'kirkebogsopslag'. Lav dit eget system, bare du selv kan hitte rundt i det.

 

Princippet er derefter fuldstændig det samme som ovenfor. Dog skal du IKKE sætte det lille flueben, så billedet kommer med i udskrifter.

 

Her vises hvordan mediegalleriet ser ud, når der er tilknyttet flere billeder til samme person.

 

bil 10 flere billeder

 

Man kan trække i billederne, så rækkefølgen ændres.

 

SAMME BILLEDE TILKNYTTES FLERE PERSONER

Denne del af artiklen følger senere.