Her vises et udvalg af vores mest populære opskrifter, som er afprøvet på vores sagesløse gæster. De har overlevet...
Muffins - fedtfattige
33 stk.
Tidsforbrug
30 minutter + bagetid 15 minutter.
Indkøb
4 æg
250 gram sukker
1 dl. olie
3 små æbler (rives med skræl)
1 gulerod (rives fint)
250 gram mel
1 tsk. bagepulver
33 papirforme
Smagsstoffer, f.eks.:
1 dl. nødder
1 dl. kokosmel
100 gram chokolade
Chokoladekage
Dessertkage til 6-8 personer
Tidsforbrug
Ca. 20 min. + bagetid 45 min. + afkølingstid.
Indkøb
90 gram mørk god chokolade med højt kakaoindhold, ca. 70%
90 gram smør
90 gram sukker
3 æggeblommer (pasteuriserede)
5 æggehvider (pasteuriserede)
flormelis til pynt
Tilbehør: Vanilleis og frisk frugt
Sådan gør du
Smelt chokolade, smør og sukker ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad det afkøle lidt. Rør æggeblommerne i.
Pisk æggehviderne stive (men ikke hårde) og fold dem i chokolademassen.
Hæld ¾ af dejen i en smurt og meldrysset form (20 cm Ø) og bag kagen ved 160 grader i 40-50 min.
Lad kagen køle af i formen og vend den ud på et kagefad.
Fyld resten af chokolademassen i hulningen i midten.
Sigt flormelis over inden servering.
Is og bær passer fortrinligt til denne kaloriebombe.
Kilde:
Politikens nye bagebog, Politikens Forlag, 1995, ”Michel Michauds forunderlige chokoladekage”
Ciabatta
Brødet for den dovne med god tid
1 stort brød eller 21 stykker
Tidsforbrug
Arbejde ca. 15 minutter
Hævetid 3-4 timer eller natten over i køleskab
Bagetid 30 minutter
Indkøb
1 pk. gær
9 dl. lunkent vand
1,4 liter mel (ca. 1 kilo)
2,5 dl. durum mel (250 gram)
1 spsk. salt
Muffins med rabarber