Timianstænger - madbrød

Gode madbrød - 6 stk.

Tidsforbrug

45 minutter + hævetid 2 timer + bagetid 10 minutter

Indkøb

30 gr. gær
6 dl. vand
3-4 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
ca. 1 kg. mel
timian

 

Sådan gør du

Gær opløses i lunkent vand og olie. Tilsæt lidt mel og derefter salt. Resten af melet tilpasses, så det ender med en sej og elastisk dej.

Hæver i 1 time (gerne mere).

Dejen formes til 6 kugler, der rulles og trækkes ud til lange flade brød i bagepladens længde. Læg 2 brød på hver plade. Dækkes med viskestykke og efterhæver i ca. 1 time (gerne mere).

Inden bagning trykkes nogle fordybninger i dejen med to fingre. Stænk olivenolie over brødet. Drys med timian og lidt groft salt.

Bages ved 230 grader i ca. 10 minutter.

Brødene skal ikke være særligt brune – de smager bedst hvis de er seje frem for tørre. De lyse er også bedst til frysning.

Brødet kan fryses.