Timianstænger - madbrød
Gode madbrød - 6 stk.
Tidsforbrug
45 minutter + hævetid 2 timer + bagetid 10 minutter
Indkøb
30 gr. gær
6 dl. vand
3-4 spsk. olivenolie
1 spsk. salt
ca. 1 kg. mel
timian
Sådan gør du
Gær opløses i lunkent vand og olie. Tilsæt lidt mel og derefter salt. Resten af melet tilpasses, så det ender med en sej og elastisk dej.
Hæver i 1 time (gerne mere).
Dejen formes til 6 kugler, der rulles og trækkes ud til lange flade brød i bagepladens længde. Læg 2 brød på hver plade. Dækkes med viskestykke og efterhæver i ca. 1 time (gerne mere).
Inden bagning trykkes nogle fordybninger i dejen med to fingre. Stænk olivenolie over brødet. Drys med timian og lidt groft salt.
Bages ved 230 grader i ca. 10 minutter.
Brødene skal ikke være særligt brune – de smager bedst hvis de er seje frem for tørre. De lyse er også bedst til frysning.
Brødet kan fryses.