Müslibar med chokoladeovertræk - økologisk
Økologisk müslibar med tørret frugt. Kan naturligvis også laves af ikke-økologiske råvarer. 24 stk.
Tidsforbrug
Ca. 1 time + trækketid ca. 30-60 minutter + lidt ventetid mens chokoladen stivner
Indkøb
175 gram mørke abrikoser
100 gram rosiner
10 dadler
50 gram mandler
25-40 gram havregryn
40 gram hvedeflager (eller blanding af hvede-, rug- byg og havreflager)
2 spsk. (15 gram) kokosmel
1-2 spsk. (15 gram) kakao
Evt. 1-2 spsk. (35 gram) ribsgele
Ca. 100 gram mørk chokolade til overtræk
Sådan gør du
Abrikoser og rosiner overhældes med kogende vand og trækker 30-60 minutter. Dadlerne udstenes.
Hæld vandet fra abrikoser og rosiner og lad dem dryppe af nogle minutter i en si. Bland derefter abrikoser, rosiner, mandler og dadler i en skål. Blend det groft med en stavblender. Tilsæt havregryn, de andre flager, kokosmel og kakao til massen er godt fast i det - hold evt. lidt igen med havregryn eller tilsæt flere, hvis massen er for fugtig. Sæt skålen i køleskabet en time, så kornflagerne kan suge lidt af fugten.
Smag til med ribsgele, hvis du mangler lidt syrlig smag.
Form massen til aflange små müslibarer på ca. 30 gram stykket. Læg dem med lidt mellemrum på bagepapir.
Tryk dem lidt flade, så de bliver firkantede. Kom evt. lidt olie på fingrene, så de ikke klistrer så meget.
Smelt 2/3 af chokoladen i en glasskål over vandbad (gryde med vand der bringes i kog - stor glasskål sættes oveni). Når chokoladen er smeltet skrues ned for blusset og du pensler de små brød på alle frie sider, men ikke i bunden.
Lad dem stå køligt en times tid. Vend dem derefter om og varm resten af chokoladen og pensl dem på undersiden.
Når de er kolde opbevares de i en kagedåse med tætsluttende låg. Læg pålægspapir mellem dem, så de ikke klistrer sammen.
Energi: 418 kJ (100 kcal) pr. stk.