Hummus
- stor portion
Tidsforbrug
1 dag + 1 times kogning + 30 min. i køkkenet
Det kræver, at du har en god blender eller stavblender.
Indkøb
300 gram kikærter
3-4 dl. Fromage frais
ca. 1 dl. olivenolie
1 spsk. spidskommen
1 tsk. paprika
1 tsk. stødt koriander (eller en tot frisk)
1 tsk. tørret chili eller en halv frisk chili
3-4 fed hvidløg
½-1 spsk. salt
Sådan gør du
Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand natten over.
Hæld vandet fra og tilsæt frisk vand. Kog kikærterne en time. Hæld vandet fra og lad dem afkøle til de er lunkne eller kolde.
Kikærterne er meget tørre, så blenderen har svært ved at blende dem uden væske. Blend kikærterne ad flere gange og tilsæt lidt olie og fromage frais til hver omgang, så blenderen kan få ordentligt fat. Tilsæt krydderierne i en af portionerne – spar på saltet i første omgang.
Smag til med salt og evt. mere spidskommen til sidst.
Hummus kan fryses og tøs op i mikroovn på et øjeblik, hvis du får uventede gæster.
Spises med flutes (se opskrift) som en snack eller let forret.