Havregrynskager med nougat - 'leverpostejmadder'
Små lækre bidder, ca. 24 stk.
Tidsforbrug
45 minutter incl. afkøling
Indkøb
100 gram smør eller olie eller halvt af hver
4 ½ dl. havregryn
1 spsk. mel
1 ½ tsk. bagepulver
1 dl. sukker
2 tsk. vanillesukker
2 spsk. lys sirup
Pynt: 100 gram nougat efter bagningen
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt smørret.
Bland imens alt det andet i en skål. Hæld det smeltede smør op i skålen og rør det sammen.
Fordel dejen på bagepapir på en bageplade, ca. 20 x 30 cm. Tryk den sammen med fingrene.
Bages i 12-15 minutter nederst i ovnen. Imens du bager, skærer du nougaten ud i tynde skiver.
Når kagen er bagt, fordeles nougatskiverne over den varme kage. Vent et øjeblik til nougaten er smeltet og smør den ud i et jævnt lag. Mens kagen stadig er varm/lun skærer du kagen ud i små eller store bidder.
Lad den køle af et koldt sted til nougaten bliver hård igen. Evt. i køleskab.
Opbevares i tæt lukket kagedåse – eller fryses.