flojborg.dk

Joomla 07 FTP-programmets opbygning

Vi arbejder med FTP-programmet Filezilla. Åbn Filezilla på din PC.

 

Øverst møder du felterne

Host/Vært: ______ Brugernavn: ______ Kodeord: ______ Port: ___ Knappen: Lyntilslut.

 

Hvilke oplysninger du skal fylde ind her fremgår af mailen fra one.com

I mit tilfælde er det ’Vært’: ftp.metteflojborg.dk, ’Brugernavn’ metteflojborg.dk, ’Kodeord’: ******** (portfeltet skal være blankt). MEN, det virkede så ikke…

 

Ved kontakt til one.com’s support (livechat) fik jeg besked på at bruge ftp08.one.com som ’Vært’ de første 8 dage. Så virkede det.

 

Sidens/FTP-programmets opbygning

ftp 1

Øverst på siden kan du se om alt forløber planmæssigt. Grøn, blå og sort tekst er fint. Rød er skidt…

 

Nederst på siden kan du se 'Filer i kø' og holde øje med hvordan din upload af filer forløber.

 

Midt på siden er Filezilla opdelt i 4 sektioner. Som et flag. Træk i kanterne for at gøre større eller mindre.

 

ftp 3

 

ØVERSTE VENSTRE

Dette er stisystemet på din PC. Klik dig frem til den mappe hvori dine hjemmesidefiler ligger.

 

NEDERSTE VENSTRE

Viser indholdet af den mappe, der er valgt ovenover. Når du klikker en gang på den øverste mappe med de to prikker aktiveres feltet. Vælg derefter CTRL+A for at vælge/markere alt indholdet i mappen. Derefter kan du holde musen nede og trække alle filer over i højre nederste felt for at lægge dem ud på Internet.

 

ØVERSTE HØJRE

Viser hvad der ligger på din hjemmeside lige nu. I dette tilfælde er der ingenting, derfor en forholdsvis blankt felt. MEN vær opmærksom på hvor du er, når du fremover skal lægge f.eks. en stak billeder ud på hjemmesiden. Sør for at din billedmappe er markeret.

 

NEDERSTE HØJRE

Viser indholdet af den mappe du har klikket på ovenfor. Hvis du vil uploade filer fra din PC skal du med træk-og-slip træffe filerne ind i dette felt. Men sørg for at du står det rigtige sted i ØVERSTE HØJRE felt.

 

ftp 4

Her ser du at filerne er i fuld gang med at suse fra venstre til højre side. Her er jeg ved at uploade hele Joomla pakken til 'roden' af webstedet (det ses ved at øverste højre side er blank, så er du i toppen af hjemmesiden).

 

I det nederste aflange felt kan du følge overførslen og allernederst skal du holde øje med at der ikke er nogle mislykkede overførsler.

 

Når overførslen er færdig kan du lukke Filezilla.