flojborg.dk

Her vises et udvalg af vores mest populære opskrifter, som er afprøvet på vores sagesløse gæster. De har overlevet...

Ciabatta

Brødet for den dovne med god tid

1 stort brød eller 21 stykker

Tidsforbrug 

Arbejde ca. 15 minutter 
Hævetid 3-4 timer eller natten over i køleskab
Bagetid 30 minutter

Indkøb

1 pk. gær
9 dl. lunkent vand
1,4 liter mel (ca. 1 kilo)
2,5 dl. durum mel (250 gram)
1 spsk. salt

Læs mere...

Chokoladekage

Dessertkage til 6-8 personer

Tidsforbrug

Ca. 20 min. + bagetid 45 min. + afkølingstid.

Indkøb

90 gram mørk god chokolade med højt kakaoindhold, ca. 70%
90 gram smør
90 gram sukker
3 æggeblommer (pasteuriserede)
5 æggehvider (pasteuriserede)
flormelis til pynt

Tilbehør: Vanilleis og frisk frugt

Sådan gør du

Smelt chokolade, smør og sukker ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad det afkøle lidt. Rør æggeblommerne i.

Pisk æggehviderne stive (men ikke hårde) og fold dem i chokolademassen.

Hæld ¾ af dejen i en smurt og meldrysset form (20 cm Ø) og bag kagen ved 160 grader i 40-50 min.

Lad kagen køle af i formen og vend den ud på et kagefad.

Fyld resten af chokolademassen i hulningen i midten.

Sigt flormelis over inden servering.

Is og bær passer fortrinligt til denne kaloriebombe.

Kilde:
Politikens nye bagebog, Politikens Forlag, 1995, ”Michel Michauds forunderlige chokoladekage”

Muffins - fedtfattige

33 stk.

Tidsforbrug

30 minutter + bagetid 15 minutter.

Indkøb

4 æg
250 gram sukker
1 dl. olie
3 små æbler (rives med skræl)
1 gulerod (rives fint)
250 gram mel
1 tsk. bagepulver
33 papirforme

Smagsstoffer, f.eks.:
1 dl. nødder
1 dl. kokosmel
100 gram chokolade

Læs mere...

Muffins med rabarber

24 store muffins
 
Du skal bruge:
7 æg
250 gram sukker
300 gram mel
300 gram smør
300 gram makroner
15-20 rabarber
 
24 papirmuffinsforme
Siliconeforme
 
Bagetid 15-17 minutter ved 200 grader
 
Sådan gør du: 
Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
Skær rabarberne i ca. 1,5 cm lange stykker.
Bræk makronerne fra hinanden - mas dem ikke helt, der må gerne være grove stykker imellem.
 
Pisk æg og sukker luftigt i ca. 10 minutter.
Tilsæt mel - vend det forsigtigt i med en dejskraber.
Tilsæt smeltet smør, rør det i lidt ad gangen.
Tilsæt makroner og rabarber og rør kun ganske lidt sammen, så de er nogenlunde dækket af dej. Prøv dig frem med rabarbermængden. Der må gerne komme så mange i, at dejen næsten ikke kan hænge ved alt fyldet.
 
Sæt papirformene op i siliconeformen (så splatter de ikke ud i papirformen). Fordel dejen i formene - Fyld gerne op over kanten.
 
Bages 15-17 minutter. Spises.
 
Kan fryses og lynoptøes i mikroovn.