Chokoladekage

Dessertkage til 6-8 personer

Tidsforbrug

Ca. 20 min. + bagetid 45 min. + afkølingstid.

Indkøb

90 gram mørk god chokolade med højt kakaoindhold, ca. 70%
90 gram smør
90 gram sukker
3 æggeblommer (pasteuriserede)
5 æggehvider (pasteuriserede)
flormelis til pynt

Tilbehør: Vanilleis og frisk frugt

Sådan gør du

Smelt chokolade, smør og sukker ved svag varme. Tag gryden af varmen og lad det afkøle lidt. Rør æggeblommerne i.

Pisk æggehviderne stive (men ikke hårde) og fold dem i chokolademassen.

Hæld ¾ af dejen i en smurt og meldrysset form (20 cm Ø) og bag kagen ved 160 grader i 40-50 min.

Lad kagen køle af i formen og vend den ud på et kagefad.

Fyld resten af chokolademassen i hulningen i midten.

Sigt flormelis over inden servering.

Is og bær passer fortrinligt til denne kaloriebombe.

Kilde:
Politikens nye bagebog, Politikens Forlag, 1995, ”Michel Michauds forunderlige chokoladekage”